dahej mukt mithila

(एकमात्र संकल्‍प ध्‍यान मे-मिथिला राज्‍य हो संविधान मे) अप्पन गाम घरक ढंग ,अप्पन रहन - सहन के संग,अप्पन गाम-अप्पन बात में अपनेक सब के स्वागत अछि!अपन गाम -अपन घरअप्पन ज्ञान आ अप्पन संस्कारक सँग किछु कहबाक एकटा छोटछिन प्रयास अछि! हरेक मिथिला वाशी ईहा कहैत अछि... छी मैथिल मिथिला करे शंतान, जत्य रही ओ छी मिथिले धाम, याद रखु बस अप्पन गाम - अप्पन बात ,अप्पन मान " जय मैथिल जय मिथिला धाम" "स्वर्ग सं सुन्दर अपन गाम" E-mail: apangaamghar@gmail.com,madankumarthakur@gmail.com mo-9312460150

AAP SABHI DESH WASHIYO KO SWATANTRAT DIWAS KI HARDIK SHUBH KAMNAE

शनिवार, 29 नवंबर 2014

मैथिली मे बाज बला किछू प्रसिद्ध शब्द प्रस्तुत अछि:-

Kunal Thakur जी के  कलम सं -

 तीमन (vegetable), 
सोहारी (Bread),
रामतरोई (Ladyfinger) , भांटा (Brinjal),
भंसा घर' (Kitchen) , भानस (Cooking) ,
करछ (Serving spoon/Laddle),
चंगेरा (Flatten Bamboo Basket) ,
रही(Blender) , गीरनाई (Gobble),
झोर (Gravy) , संतोला (Orange),
सियो (Apple), लेमनचूस (Candy) ,
नून (Salt), करुआ तेल (Mustard oil) ,
आलू सन्ना ( Massed Potato) ,
खिच्चैर (Rice & Pulse cooked together) ,
गहुम(Wheat), खेरही (मूंग) ( green bean)
दाइल (Pulse), झौंसगर (Spicy),
झूर सोहारी (crispy bread) , बासन (Utensil),
घाईट (Gram Flour), नेमो (Lemon),
मूर (Radish), अल्हुआ (Sweat Potato),
माउस (Meat), कांट-कूस ( Fish),
ओरिका (Milk boiling tool made with coconut Shel),
फटोन (Cheese) ,
डाढ़ी (thick layer of milk cream accumulated in milk boiling pan)
औग्थान ( post mid night dinner)
जलखई(breakfast) , पैनपियाई (brakfast for labors),
तप्पत(very hot dish), भूजा(corn snacks) ,
कुच्चा(typical mango pickle),
पिरिकिया(barley made sweet snacks)
छिट्टा (bamboo Basket),
मौनी (Small Bamboo Basket), अर्नेबा (Papaya),
लताम (Guava)
टटीबा, फौतिबा, सरधुआ, अर्घासनवाला, जनिपिट्टा, धौंछी,निमझानी अहि सूंदर सुन्दर गैरिक अर्थ यदि किनको बुझल हुए तS अस्पस्ट करब!

कोई टिप्पणी नहीं: